Nostalgi

Den bedste due, jeg nogensinde har set, stammer fra Maurice van der Velde, Oostende. Men duen har jeg ikke set hos Maurice selv, men derimod hos Andre Vermote. Denne due er nemlig ”Spreeuwtje” Belge-67-3447594, som Andre fik gratis af Maurice van der Velde da Andre Vermote startede op. Og da jeg så duen i 1980 var den endda 13 år gammel. Så pragtfuld en due kan umuligt have eksisteret andre steder! Perfekt bygget, vibrerende muskler, en yderst harmonisk vinge – og så et øje med eksklusiv ædelhed. Og så blev den da så også mor til Andre Vermotes nationalvinder Wringer samt et hav af andre topduer i Belgien såvel som i mange andre lande – deraf utroligt mange i Skandinavien.
Selv havde Maurice van der Velde også mange flotte resultater incl. nationalvinder med de duer, han som hustømrer hos Charles Vanderespt, havde haft held til at erhverve.
Desværre havde Maurice van der Veldes kone ingen forståelse for at Maurice skulle flyve med duer. Han skulle passe sit arbejde med at opsætte badekabiner på stranden i Oostende og betjene de mange badegæster med kaffe, the og kage. Og Maurice var en meget sympatisk og beskeden mand, som fulgte sin kones ønsker stort set til punkt og prikke – men det gav ham ikke de brevdueresultater, som han havde fortjent.
 
Wringer - søn af Spreeuwtje - og nationalvinder Cahors 1971.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side