Holland

Holland

Siden 1991 har jeg besøg utallige slag i Holland. De fleste brevduemænd, jeg har besøgt i Holland, har baseret duebestanden på duer fra Steenbergen af Van der Wegen eller Jan Aarden racen – men siden 2002 har jeg til mellemdistance og sprinterflyvninger også fokuseret på duer af Janssen afstamning fra Marcel Sangers og Bertie Camphuis.

 

Her en kort oversigt over nogle af disse slag:

 

Cor de Heijde - læs her:

www.staerkaerduer.dk/125759746

      


 

Cees de Jong, Lepelstraat.
I midten af 1990’erne havde Cees de Jong et af de stærkeste langdistanceslag i Holland. Hans duebestand var fortrinsvis baseret på duer af Van der Wegen racen.
Specielt i årene 1995 til 1998 havde han så mange topresultater at andre normalt kun kan drømme om sådanne resultater. Cees ønskede duer, som kunne vinde når det var allermest hårdt, og derfor opbyggede han en stamme duer baseret på linierne Oud Doffertje, Lamme og Barcelona fra Van der Wegen. Ingen anden duestamme har haft så mange nationale og internationale vindere på langdistance som netop Van der Wegen racen. Cees de Jongs stamdue blev NL-84-8445560 ”Gouden Kweker 560”, som var barnebarn af Van der Wegen racens stamfader Oud Doffertje. Adskillige nationalvindere kan føres tilbage til Gouden Kweker 560 og på Cees de Jongs ophørsauktion i 1999 blev en søn efter ham NL-93-9343745 solgt som den dyreste for et beløb svarende til d.kr. 280.000,-
Jeg har i årene 1993 til 1996 importeret 2 hanner og 2 hunner direkte efter Gouden Kweker 560 – og afkom efter disse har vundet mange 1. præmier og også opnået placeringer som nr. 1-1-1-1-1-2–3–4 etc. i sektionen.

 
 


 

Herman Brinkman, Tuk.
Herman Brinkman bor i den nordligste del af Holland tæt på Groningen – og dermed har han f.eks. 1302 km til Barcelona. Derfor har han også sat sin lid til Van der Wegen duerne, som han skaffede sig fra Eijerkamp i forbindelse med at han købte møbler hos Eijerkamp, og fik 4 Van der Wegen unger årgang 1979 med i købet.
Herman Brinkman er også kendt som Mr. Teletekst fordi han 14 gange på 4 år havde sit navn stående på tekst TV fordi han havde placeret sig blandt de 10 bedste på nationalflyvninger. Desuden vandt han titlen ”Nationale Fondspiegel” 3 år i træk fra 1994 til 1996, hvor han totalt over de 3 år tog 109 præmier på 138 medsendte duer. En af de kendteste duer hos Herman Brinkman har været NL-91-4325176 ”Brinkie Boy”, som var nationalvinder fra Limoges. Også på mange andre slag har duerne fra Herman Brinkman fløjet strålende incl. mindst 6 nationalvindere.
I tidens løb har jeg importeret en del duer fra Herman Brinkman incl. søskende til og børn efter nationalvinderen Brinkie Boy.  Afkom efter disse importer har også vundet mange toppræmier i Danmark både hos mig selv og på andre slag. Foreløbig har jeg kendskab til min. 3 sektionsvindere incl. min egen sektionsvinder fra Basel 2004.

 
 
 

Wim Coenen, Nuth
I 1991 blev Wim Coenen Nationalvinder fra Barcelona. Og indenfor duesporten kan man vel næppe forestille sig noget større. Som ven af familien Van der Wegen har Wim Coenen gennem mange år haft let adgang til at skaffe sig det bedste blod fra først faderen Adrianus Van der Wegen og siden også Lucy & Antoon Van der Wegen. Med disse duer har Wim Coenen gennem mange år præget præmielisterne i Limburg området. Specielt når kapflyvningerne blev meget hårde viste duerne fra Wim Coenen hvilke eminente egenskaber Van der Wegen racen indeholder. I 1994 importerede jeg flere Van der Wegen duer fra Wim Coenen og én af disse blev f.eks. bedstefar til Landsvinderen fra München i 2001. Ud over dette har jeg kendskab til mindst 3 sektionsvindere, som kan føres tilbage til disse importer fra Wim Coenen.

 

Nico & Cor Beijer, Zuid Beijerland
Hvem har ikke hørt historien om det lille slag med de gode duer og flotte resultater.?
Sådan et slag er Nico & Cor Beijer, som jeg har lært at kende fordi Nico og jeg begge har arbejdet for den amerikanske Mars koncern. Så ved et tilfælde hørte jeg at Nico havde brevduer – og hurtigt blev der aftalt et besøg i Zuid Beijerland, hvor jeg så et lille slag med fantastiske duer af afstamningerne Van der Wegen og Sprenkels.
Jeg har også haft fornøjelsen at kunne hjemtage søskende til de bedste duer på slaget og har da også allerede avlet en sektionsvinder på dette blod.

 
 
 

Marcel Sangers
Wonderboy Marcel Sangers har på meget kort tid opnået meget mere end andre når i et helt brevdueliv. Nationalvinder, esduer på samlebånd og mesterskaber i konkurrence med de største indenfor hollandsk brevduesport vidner om en brevduemand med et fantastisk talent. Hans bestand blev grundlagt på nogle af de kendteste duer i Holland fra Bertie Camphuis. Disse duer er kendte over hele verden – også fordi de for mange penge er blevet opkøbt af Eijerkamp, som har solgt afkom efter dem til alle dele af verden.
Stamduerne fra Bertie Camphuis:

 
 
 
 

Men Marcel Sangers har også selv forstået at skabe et slag med vinderduer, og derfor har jeg anskaffet sønner efter Lazer Gun og Shot Gun samt andre duer tæt beslægtet med Eagle Eye, Apache, De Super Kweker, Young Gun, Tommy Gun og Top Gun:

 
 

 

 
 
 
 
Copyright © Poul Stærkær 2006 - 2008. All rights reserved
Maraton
Langdistance
Mellemdistance og sprint
Maraton
Langdistance
Mellemdistance og sprint

Besøgte brevduefolk i Holland

Her en oversigt over nogle af de brevduemænd/-kvinder, som jeg i tidens løb har besøgt i Holland:

Cor de Heijde, Made

Cees de Jong, Lepelstraat

Gerard Koopman, Ermerveen

Marcel Sangers, Zutphen

Marijke Vink, Mookhoek

Dik Van den Berg, Tuk

Hans Eijerkamp & Sønner, Zutphen

Bram Walpot, Steenbergen

Andre & Piet Kuypers, Neer

Fons Van Ophuizen, Landgraaf

Jan Cobben, Nuth

Wim Coenen, Nuth

Jean Hausoul, Epen

Herman Brinkman, Tuk

Jac Van der Wegen, De Heen

Lucy & Antoon Van der Wegen, Steenbergen

Ko Van Dommelen, St. Philipsland

Jan Walpot, St. Philipsland

Jan Van Engelen, Hedel

Harry Schouenberg, Etten-Leur

Cor Blokdijk, Hoorn

Piet de Vogel, Oude Tonge

Antony Schults, Bruinisse

Jan Ernest, Steenbergen

Theo Ernest, Halsteren

Jan van der Veeke, Westdorpe

Gebr. Maas & Zoon,  Zundert

Staf Dujardin, Groede

Koos Van Dijk, Steenbergen

August Damen, Steenbergen

B. Jansen & Co., Bavel

Wilfried Stiel, Arcen

Anton van Haaren, Heesch

C.J. Compier, Naaldwijk

Louis de Heijde, Gertruidenberg

Batenburg & Zohn, Klaaswal

A.P. Owerwater, Strijen

Cees Van Bergen, Steenbergen

Anton Tuns, Oude Tonge

Machiel Buijk, Hoogerheide

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side