Pros Roosen

Pros Roosen

Pros Roosen har altid udsøgt sig de bedste duer. Og han har aldrig skelet til prisen hvis der var noget som interesserede ham. I 1977 købte han Fabiola på Jef Carlens auktion. En fantastisk hun, som 3 gange var i top 45 internalt på langdistance - og datter af Mona Lisa, som havde været nationalvinder. Også den kendte Chateauroux fra Romain-Schots, som havde været provinsvinder blev indkøbt til hans avlsslag.
Alle hans indkøb var nøje gennemtænk - og Pros Roosens resultater var fantastiske.
Men det bedste køb Pros Roosen nogensinde har foretaget sig - det skete samme dag, som Gerard Koopman købte Dromer. Pros Roosen var nemlig også mødt op på
De Rauw-Sablons ophørsauktion i 2003. Og hvad købte den drevne Pros Roosen så? Jeg tør godt sige at han gjorde det bedste køb nogensinde - og også det bedste købt på auktionen. For hvem andet end Pros Roosen kunne finde på at købe en 9 år gammel due ved navn Freddy? Der var kun 2 duer på auktionen, som han kunne tænke sig - men da han havde håndteret duerne var han ikke i tvivl. Uanset hvad der eller skete - så skulle han have Freddy med hjem til sit avlsslag. Og sådan blev det da også - og Pros Roosen kom aldrig til at fortryde at han købte en gammel han. For Freddy viste hvad der kendetegner de gode og stærke duer. Han avlede til sit 16. år og gav derfor i 7 år fantastisk afkom til Pros Roosen. Inden han kom på Pros Roosens slag havde han jo avlet Dromer og Mr. Expensive, som blev købt af Gerard Koopman, og som fik afkom der var nationalvindere. Men Freddy var også far til Kastaar, som havde vundet mange toppræmier - og dertil flere andre topduer på De Rauw-Sablons slag.
Freddy - verdens mest efterspurgte avlshan

Pros Roosens ophørsauktion

I Oktober 2010 døde Pros Roosen, som må betegnes som en af brevduesportens fornemste ambassadører. Pros Roosen var en vindertype - og det gælder både i livet, i familien, i forretningslivet - og så selvfølgelig i brevduesporten. Meget få har præget brevduesporten de seneste 50 år som Pros Roosen.
I 2005 gennemgik Pros Roosen en rygoperation, som desværre mislykkedes, således at han resten af livet havde stærke rygsmerter - og måtte tilbringe livet i en kørestol. Men det skulle ikke afholde Pros Roosen fra at dyrke brevduesporten på højeste niveau. Han fik indrettet sit dueslag således at han stadig kunne komme på dueslaget i sin kørestol.
Hans ynglingsdue var Freddy - købt på De Rauw-Sablons ophørsauktion i 2003 - og Pros Roosen sagde at han aldrig havde haft en due på niveau med Freddy.
Efter Pros Roosens død blev hans duer solgt på en ophørsauktion 9/10 januar 2011 i Oad Thoear i Thorn, Holland og arrangeret af Pipa. Hans 218 duer blev solgt over 2 dage og det blev den største auktion nogensinde afholdt i brevduesporten med et totalbeløb på Euro 1.367.000 - eller i danske kroner ca. 10.260.000. Samtidig blev der sat ny rekord for en enkelt due idet "Blauwe Prins" - en søn af Freddy - blev solgt for Euro 156.000 - eller kr. 1.170.000 - til den kinesiske doktor Guo Weicheng - også kaldet Mister Great Wall. Efter auktionen blev en halvpart i duen solgt til Nikolaas Gyselbrecht, som er stifter og direktør af Pipa. Og derfor fortsatte Blauwe Prins med at avle unger i Belgien, hvor den nu er avlshan med flere hunner. Blandt Blauwe Prins' resultater kan nævnes: Vierzon 2/6.928 - Bourges 4/12.754 - Bourges 11/10.759.
Flere andre afkom efter Freddy blev solgt for høje beløb - således blev en senunge kaldet "Late Child Freddy" solgt for Euro 60.000 - og dermed kan der ikke være tvivl om at man roligt kan kalde Freddy for verdens mest efterspurgte avlshan i de seneste mange år.
I set testamente havde Pros Roosen betinget sig at Freddy ikke måtte fjernes fra slaget, som han kom til da Pros købte ham som 9 årige på De Rauw-Sablons ophørsauktion i 2003.
I januar 2011 avlede Freddy endnu 1 unge i en alder af 17 år - og denne unge blev så udbudt til salg på Pipa, hvor den blev solgt til Tyskland for Euro 22.000!!
Ja - man kan roligt sige at afkom efter Freddy har været efterspurgt.

Blauwe Prins - solgt for Euro 156.000

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.11 | 09:31

The Pioneer International Racing Pigeon Club i Beijing er blevet et højdepunkt i brevduesporten i Kina - og således også på den internationale scene. Hvert år tiltrækker denne kapflyvning sig stor opmærksomhed - og som man kan se i videoen afvikles kapfly

...
15.03 | 18:48

My breeding Pigeons

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side