Marcel Aelbrecht

Poul Stærkær på besøg hos Marcel Aelbrecht i 2012

  
Poul Stærkær på besøg hos Marcel Aelbrecht i 2012. Fra venstre Etienne De Rauw, Marcel Aelbrecht, Andre Verbesselt og Poul Stærkær.

Marcel Aelbrecht

Marcel Aelbrecht (th.) sammen med sin gode ven Andre Verbesselt.

Marcel Aelbrecht

 

Kompagniskabet Etienne De Rauw og Frans Sablon skabte Drømmeparret Albert og Paula, som de senere år af mange er blevet udråbt som det bedste avlspar på langdistance nogensinde. Og med afkom af Drømmeparret vandt kompagniskabet blandt andet titlen ”1. National Champion Langdistance KBDB 2001” inden de opløste kompagniskabet og solgte alle duerne i vinteren 2003/2004. Da var imidlertid mange andre klar med afkom efter Drømmeparret til at fortsætte de gode resultater. Det gælder Jules Mannaert, Marc de Cock, Louis Vanden Eynde, Freddy & Jacques Vandenheede, Gerard Koopman og Erik Limbourg – samt ikke mindst Marcel Aelbrecht. Og netop Marcel Aelbrecht, som jo var nabo til Frans Sablon, opnåede vel endnu bedre resultater end De Rauw-Sablon. Her bare en lille oversigt:

-          General Champion of Belgium KBDB 2006

-          1st National Champion Langdistance KBDB 2006

-          General Champion of Belgium KBDB 2005

-          1st National Esdue Langdistance KBDB 2003

Desværre blev Marcel Aelbrecht, som flere andre topslag, udsat for tyveri i December 2007, hvor der blev stjålet 28 avlsduer. Dette var et hårdt slag for Marcel Aelbrecht – og derfor besluttede han at sælge alle sine kapflyvere i Marts 2008. Og så kunne man frygte at DeRauw-Sablon og Marcel Aelbrecht  stammen ville blive spredt for alle vinde. Og ja – selvfølgelig blev Marcel Aelbrechts  flyveduer solgt til mange forskellige brevduemænd. Men faktisk har et slag stadig de mest ædle Marcel Aelbrecht duer. Navnet er Andre Verbesselt, som er bedste ven med Marcel Aelbrehct – og som derfor, allerede inden Marcel Aelbrecht solgte sine duer på auktion, havde forsynet sig rigeligt med afkom af de absolutte toppar fra Marcel Aelbrecht.  

Marcel Aelbrecht bedste avlsdue har nok været Marseille. Her ses et billede af den berømte due sammen med nogle af hans sønner. Adskillige afkom efter Marseille har været solgt på Pipa for beløb omkring Euro 25.000 - og en enkelt har kostet Euro 52.800.

Marcel Aelbrechts flyveslag

Ja- pomp og pragt er ikke altid nødvendigt for at opnå gode resultater med duerne. Fra dette ydmyge sted vandt Marcel Aelbrecht sine flotte mesterskaber - og det med blot 14 par gamle duer og 5 par 1 årige.!!!! - General Champion of Belgium KBDB 2006 - 1st National Champion Langdistance KBDB 2006 - General Champion of Belgium KBDB 2005 - 1st National Esdue Langdistance KBDB 2003

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side