Verdens populæreste avlsdue

Verdens populæreste avlsdueFreddy - Verdens populæreste avlsdue ?

Opdrættet af Freddy Vandenheede , Zingem, Belgien

Tekst:  Poul Stærkær PiPa

Foto:  D. Velghe

Vinterens auktioner.

I Belgien har der i vinterens løb som sædvanligt været afholdt flere store brevdueauktioner. Sidste vinter var det Erik Limbourg, som solgte alle gamle duer – og i år gjorde så Jos Thone det samme. Desuden mistede Belgisk brevduesport sidste år én af sine største – nemlig Pros Roosen. Efter hans død blev hele hans bestand derfor solgt på en auktion, der – som noget nyt – kunne følges på live-video over internettet fra alle dele af verden. Og for både Jos Thone og Pros Roosen gælder, at der blev tale om rekordniveau for brevdueauktioner, som begge sluttede totalt i nærheden af 10 millioner kroner.  Auktionen over Jos Thone duerne blev afholdt i December 2010 og de 2 dyreste duer kostede hver Euro 120.000 + 20%. Det var dels den berømte Sedna 1, som gik til John Hanson fra Australien – og den anden som kostede Euro 120.000 var Pro-Freddy Belge-07-5080547, der som så mange andre dyre auktionsduer blev solgt til Dr. Guo, alias Mr. Great Wall fra Kina. Det specielle ved Pro-Freddy var, at den var opdrættet i fællesskab af Jos Thone og Pros Roosen, idet moderen var Sumora fra Jos Thone, der er datter af hans kendte avlshan Sumo - medens faderen var Pros Roosens berømte avlshan Freddy Belge-94-4407032. Og på Pros Roosens auktion i Januar 2011 kom afkom efter netop Freddy Belge-94-4407032 i centrum. En søn af denne - nemlig Belge-04-5065642 ”Blauwe Prins” blev solgt for Euro 130.000 + 20% tax – således at den endelige pris blev Euro 156.000,- , hvilket svarer til  ca. d.kr 1.170.000!! Men så havde ”Blauwe Prins” også været nr. 2 af 6.928 duer, nr. 4 af 12.754 duer og nr. 11 af 10.759 duer.  Mange andre afkom efter Freddy blev solgt for meget høje beløb – således kostede en senunge Euro 60.000. Men hvad er det som gør, at afkom efter Freddy er blevet så efterspurgt? For at kunne besvare dette spørgsmål skal vi nok gå tilbage til året 1994, hvor Belge-94-4407032 Freddy blev født på slaget hos Freddy Vandenheede i Zingem.

Den gyldne forbindelse.

Navnet Vandenheede har gennem 30 år været identisk med topresultater indenfor brevduesporten. Grundlaget for slaget Vandenheede blev lagt af afdøde Rene Vandenheede, som var far til Freddy Vandenheede og Jacques Vandenheede. Freddy Vandenheede overtog slaget efter faderens død i 1994 – og Freddy udbyggede sin fars success.                                                                                   
I vinteren 1994/1995  ved en præmiefest mødte Freddy Vandenheede så Etienne De Rauw og Frans Sablon – og der blev de første bånd til et langvarigt venskab knyttet. Det blev således også besluttet at de 2 slag skulle bytte 1 unge, som skulle være fra slagenes bedste avlspar. Og denne beslutning skulle senere vise sig – for begge parter – at være et rent lykketræf!!!                             
Freddy Vandenheede kom til De Rauw-Sablon i Lebbeke, og fik der en søn af det siden så berømte ”Drømmeparret Albert og Paula”. Denne due kom til at hedde Frans – opkaldt efter Frans Sablon.      
De Rauw-Sablon fik så til gengæld fra Freddy Vandenheede en søn af dennes stampar ”Antigoon” og ”t’Krijt”. Og hvad var så mere naturligt end at kalde denne for ”Freddy” efter Freddy Vandenheede? For sådan blev det i hvert fald! På dette tidspunkt var der jo ingen af parterne, som var klar over, at dette bytte skulle vise sig at blive et af de mest omtalte indenfor brevduesporten. Faktisk er det sådan, at man siden i Belgien har kaldt venskabet mellem De Rauw-Sablon og Freddy Vandenheede for ”Den gyldne forbindelse” – netop fordi begge parter siden fik fantastiske resultater med afkom på de byttede duer. Mere herom lidt senere. Men først vil vi se lidt på hvordan Vandenheede stammen blev opbygget – først af faderen Rene Vandenheede,og siden af brødrene Freddy og Jaques Vandenheede.                                                                                                                    
Dette er en egen stamme af duer, der er blevet dannet i løbet af nogle år med stamhannen De Zieken 886/64 som udgangspunkt. Denne var købt fra Mencke-Haelteman i Zandbergen og nedstammede fra superparret De Korten x Paula. De Zieken blev far til en lang række topduer – så som Van Looy 209/66, Den 100.000 og 309/76. Men det var især en anden søn - Jonge Zieken Belge-79-4654895, som blev arvtager efter sin far – idet den avlede følgende duer, som i dag findes på stamtavlen af mange af slagets bedste duer: 
                                                                                                                                 
- Het Krijt 810/88, der dannede et toppar sammen med Antigoon - og blev forældre til bl.a.Freddy        
- De Kilimanjaro 203/87, som også blev en meget værdifuld avlsdue                                                          
- Aruba 777/88, som blev far til Patroon (2. Prov. Esdue langdistance) og bedstefar til Millo (1. Nat. Esdue mellemdistance KBDB.)

Freddy Vandenheede

I 1996 tog Freddy Vandenheede et sabbatår fra duerne. Han skulle bygge nyt hus - og også dueslag – og så blev der ikke tid til også at flyve med duerne. Så fra 1997 startede han med at flyve fra det nye slag. Og siden har konkurrenterne i området år efter år kunnet konstatere at Freddy Vandenheede bare blev stærkere og stærkere. Det blev endda så slemt at han har været udelukket fra konkurrencen i klubben – fordi han simpelthen var for stærk for de andre medlemmer. Hans duer har ganske enkelt udvist en særlig evne til hele tiden at være stærkere og bedre end nogen kunne forestille sig. Der var simpelt hen ingen, som kunne konkurrere på det niveau, som Vandenheede duerne havde.

Årsagen til at resultaterne bare er blevet bedre og bedre kan kun forklares ved, at  den gamle stamme med Antigoon, Het Krijt, Kilimanjaro etc. bare passede som fod i hose sammen med De Rauw-Sablon duerne. Og når jeg skriver duerne – så er det fordi De Rauw-Sablon slaget stoppede på toppen af belgisk brevduesport i vinteren 2003/ 2004 og solgte alle deres duer. Freddy Vandenheede havde allerede  haft stort held med afkom efter Frans fra Drømmeparret Albert og Paula. Og på De Rauw-Sablons ophørsauktion købte han derfor endnu en søn efter dette par – nemlig Limoges – således at Freddy Vandenheede nu havde 2 direkte sønner af Drømmeparret Albert og Paula til at sætte ind på sin stamme. Limoges havde selv vundet  mange topplaceringer – men i avlen kom den også til at sætte et tydeligt stempel ved at blive bedstefar til mange topduer incl. også Erik Limbourgs Lucky 85, som blev 1. nat. Esdue Langdistance KBDB i 2006. Og året før i 2005 havde Lucky 77 for Erik Limbourg vundet den samme titel som 1. Nat. Esdue Landistance KBDB – og dens mor var en helsøster til Limoges. Fantastiske resultater opnået med De Rauw-Sablon duerne 2 år i træk som var imponerende for alle brevduefolk i Belgien.                                                                                                                        

De Rauw-Sablons ophørsauktion.

Men der var mange andre kendte brevduefolk, som var mødt op på De Rauw-Sablons ophørsauktion. 2 af de kendteste var nok Gerard Koopman og Pros Roosens. Og hvad købte de så? Ja selv om de måtte af med mange penge – så gjorde de nok begge noget nær deres bedste indkøb nogensinde. Gerad Koopman købte nemlig Dromer og Mr. Expensive. Dromer blev auktionens dyreste due, men blev sin vægt værd i guld ved siden hos Gerard Koopman at blive bedstefar til Miss Maniwan - 1. Nat. St. Vincent i 2007 blandt 26.000 duer og Cornelis - 1. Nat. Limoges blandt 4.688 duer i 2010. Ligeledes blev den bedstefar til Blue Ace, der var 2. Nat. Esdue Langdistance 2007 hos Erik Limbourg – og til det berømte Bak 17 par hos Marcel Aelbrecht. Desuden går der mange andre topduer – både hos Gerard Koopman og på andre slag – som er afkom af Dromer.  Og Mr. Expensive blev far til Doran -  1. Nat. Orleans NPO blandt 9.670 duer for Gerard Koopman. Men det bedste køb på auktionen blev nok gjort af Pros Roosens. Han købte nemlig den 9 år gamle Freddy Belge-94-4407032, som De Rauw-Sablon havde byttet sig til fra Freddy Vandenheede, og som var far til både Dromer og Mr. Expensive, som Gerard Koopman jo havde købt. Og selv om Freddy på dette tidspunkt var 9 år gammel – så nåede den at avle i yderligere 7 år.  

Marcel Sangers og Hans Eijerkamp .

En af de store opdrættere, som siden har anskaffet sig unger efter Freddy – det er Marcel Sangers, som købte afkom efter den både i 2006 og 2008. Og selv siger Marcel Sangers:  ”Jeg købte De Rauw-Sablon duer af samme årsag som jeg købte Koopman duer i 2002. Nemlig for at få nyt blod. Jeg var meget overbevist da jeg så disse duer hos min ven Gerard Koopman. Koopman havde succes med disse duer lige med det samme. Også Marcel Aelbrecht og Erik Limbourg har meget succes med disse duer; og de har domineret Belgisk brevduesport på kapflyvninger fra 500 – 800 km lige siden 2002. Og det er lige netop de samme distancer, som jeg sætter fokus på. Jeg ønsker mig kun det bedste blod; og derfor har jeg købt afkom direkte fra Freddy og Bak 17 (rede 17 hos Marcel Aelbrecht). Nikolaas Gyselbrecht, som er grundlægger af PiPa, har også berømmet disse duers topkvalitet – og hans samling af De Rauw-Sablon duer er meget imponerende. Jeg håber derfor at De Rauw-Sablon duerne er den nye topkvalitet, som kommer ind på mit slag. Jeg har nu 2 direkte børn fra Freddy (De Rauw-Sablons topavler, som er far til den berømte Dromer). Disse er købt hos Pros Roossens. Jeg har også købt en datter af Bak 17 og et barnebarn af Marseille (begge direkte fra Marcel Aelbrecht) – og så har jeg bestilt 2 yderligere unger fra Bak 17 fra Marcel Aelbrecht.  Når jeg får muligheden for at købe yderligere fra disse gyldne linier – så vil jeg slå til igen.” 

Men også Hans Eijerkamp udtaler sig på sin hjemmeside begejstret om De Rauw-Sablon duerne: ”Siden begyndelsen af dette århundrede har vi fulgt opstigningen af denne Belgiske stamme” siger Hans Eijerkamp og fortsætter: ”Først hos De Rauw-Sablon selv – og efter slagets ophørsauktion hos andre. Da Erik Limbourg og Marcel Aelbrecht startede med at vinde alt, hvad der var at vinde på de nationale flyvninger fra 2005 – så blev det virkelig sensationelt hvilken indflydelse denne stamme har haft. Selvfølgelig besluttede vi os for også at anskaffe disse duer til vort avlsslag – og vi er sikre på at de kan få stor indflydelse det næste årti. Etienne de Rauw og Frans Sablon er de 2 partnere som opbyggede en sublim stamme duer primært baseret på de gamle Jef de Ridder linier – kombineret med Rosseel stammen (Barcelona duer) – sammen med en lille smule Tournier blod – tillige med en super avlshan fra Vandenheede (Topavleren Freddy), som gav stammen ekstra klasse. Slaget De Rauw-Sablon var berømt for mange topplaceringer og en høj placeringsprocent, hvor de kun sendte ganske få duer. Dette var sidst i 90’erne og i begyndelsen af det nye århundrede. De vandt titlerne som 1. Belgium Loft afholdt af Belgische Duivensport (denne titel blev vundet 3 gange!!). Desuden vinder af Flanders Cup National (vundet 2 gange),  1. Nat. Champion Langdistance KBDB 2001, 2. Nat. Esdue Langdistance 2001 og meget mere.”  

Erik Limbourg, Marcel Aelbrecht og Jules Mammaert 
Da De Rauw og Sablon ikke var særligt kommercielle – så blev deres duer ikke så kendte. Men nationale topslag som Jules Mannaert og Marcel Aelbrecht har allerede fløjet fantastisk med De Rauw-Sablon duerne. Men nogle år senere – fra 2005 – kom det definitive gennembrud for De Rauw-Sablon duerne – og det på grund af den succes som Erik Limbourg og Marcel Aelbrecht havde med disse duer. Marcel Aelbrecht er nabo til Frans Sablon, og han fik alt hvad han ønskede sig fra De Rauw-Sablon – og efter mange topplaceringer blev han i 2006 kronet som 1. Nat. Champion Belgien KBDB 2006 og havde 1. Nat. Esdue KBDB 2005 – og brevdueverden var rystet…. 

Erik Limbourg havde købt en runde unger tidligt i 2003 og med afkom af disse duer opnåede han følgende fantastiske resultater:    

1. Nat. Esdue langdistance KBDB 2005 med Lucky 77 – 100% De Rauw-Sablon                                    
1. Nat. Esdue langdistance KBDB 2006 med Lucky 85 – 50% De Rauw-Sablon                                      
2. Nat. Esdue langdistance KBDB 2007 med Blue Ace – 100% De Rauw-Sablon

Eijerkamp intentioner med De Rauw-Sablon duerne   

For Eijerkamp har fokus meget været på kapflyvningerne fra 500 til 650 km – men i fremtiden vil også flyvningerne på op til 800 km blive interessante. ”Hvorfor ikke gå til Belgien, hvor man allerede flyver disse 1 dages flyvninger – og så søge efter de bedste duer der” spørger Hans Eijerkamp – og General Manager Henk Jüriens fortsætter: ”Jeg rejser over hele verden for at promovere vore duer – og jeg besøger også mange ’one loft slag’ – og jeg har mere og mere set hvordan navnlig en stamme lykkedes med at skille sig ud fra mængden – nemlig De Rauw-Sablon stammen. Specielt Andre Verbesselts navn blev ved med at vende tilbage i resultatlisterne – og Andre Verbesselt kaldes Marcel Aelbrechts filialslag. En dag da jeg var i nærheden af Buggenhout, hvor Andre Verbesselt bor, besluttede jeg mig for at besøge Andre. Og heldigvis var Andre Verbesselt hjemme – og han viste mig alle sine Marcel Aelbrecht duer. Og jeg blev ekstremt imponeret!! Som direktør for Eijerkamp kommer man til at se mange duer, men styrken af Andre Verbesselt duerne imponerede mig. Jeg ringede til Fam. Eijerkamp – og snart var vi 3 mand samlet hos Andre Verbesselt; og vi var alle enige om duernes kvaliteter.”                                                                        
Evert-Jan Eijerkamp følger op: ”Jeg var særligt interesseret idet jeg tror på, at ’one loft races’ vil spille en stor rolle i fremtidens brevduesport. Og jeg vidste, at Andre Verbesselt er en af Europas få brevduemænd, som deltager i disse internationale flyvninger – selv om han ikke deltager med mange duer. Eijerkamp slaget ønsker ligeledes at deltage i disse ’one loft races’.”  Hans Eijerkamp tilføjer om De Rauw-Sablon duerne: ”Duernes form, den utroligt bløde fjerdragt, de vibrerende muskler …. og selvfølgelig de vidunderlige øjne;  så er en super orienteringsevne næsten en garanti. Vi er også overbeviste om, at de kan løfte vore maratonduer til et højere niveau. Mere og mere ser vi, at maratonduer kommer hjem midt om natten – eller meget tidligt om morgenen – og dertil har vi brug for duer, som flyver langt den første dag; de skal flyve så langt som muligt – og derfor vil vi også krydse De Rauw-Sablon duerne ind på vore bedste maraton kapflyvere og avlsduer samt nationalvindere og nationale esduer.”   
Basen af De Rauw-Sablon duer hos Eijerkamp udgøres af duer fra Andre Verbesslet, som er filialslag af Marcel Aelbrecht. Specielt fra hans nr. 1 avlshun ”Miss Joice” (som er stamdue til mange  topduer på ’one loft slag’) blev der købt afkom – men også fra adskillige afkom fra Bak 17 (rede 17 hos Marcel Aelbrecht). Desuden har Eijerkamp på en Pipa auktion købt Robin, som er barnebarn af Marseille x Fijn Blauw hos Marcel Aelbrecht.

Superavleren Freddy

Efter at Eijerkamp havde købt ovenstående duer fra Andre Verbesselt blev de så entusiastiske at de igen gik på udkik efter noget ekstra. Måske bare en eller to yderligere duer, som så i 2010 kunne blive prikken over i’et for De Rauw-Sablon bestanden hos Eijerkamp. Derfor ringede de til Pros Roosen, som siden 70’erne havde været en god ven af familien Eijerkamp. En mand  med et gyldent hjerte – og som også har været en af alle tiders største champions. Eijerkamp besøgte Pros Roosen for at købe noget efter ”Superavleren Freddy”. Eijerkamp troede nemlig fast på, at Freddy linien krydset med afkom af ”Drømmeparret Albert og Paula”, som er rigt repræsenteret i Andre Verbesselts duer, også ville kunne blive magisk for fremtiden. Og mødet med Pros Roosen blev glædeligt - selv om hans helbred ikke var for godt – men hans entusiasme for duerne var fuldt på højde med tidligere. Pros Roosen fremviste alle sine afkom efter Freddy – og bortset fra 2 hanner fik Eijerkamp familien mulighed for – blandt de andre - at vælge 1, som de kunne købe. Den udvalgte, som familien Eijerkamp købte,  blev Belge-08-5165568 ”Bonte Freddy” – en helsøster til den legendariske ”Blauwe Prins” – og dermed direkte efter Freddy og Wittikje.                                         
Men Pros Roosen viste også familien Eijerkamp en han, som var ringet med Belge-08-5165434 og direkte efter Freddy i parring med Olivia. Evert-Jan og Hans Eijerkamp og Henk Jürriens var vildt begejstrede for denne han og Hans Eijerkamp fortæller: ”Mit hjerte slog et ekstra slag af glæde da jeg så duen, for sådan en due ser man kun få gange i livet. Den due kunne vi godt tænke os at købe!!! Vi tilbød Pros Roosen Euro 25.000 for den, men jeg så hvordan følelserne tog overhånd for Pros Roosen – for han havde åbenbart en specielt godt øje til denne due. Og derfor ønskede jeg ikke at bringe vort venskab i fare ved at byde yderligere på duen. Så derfor sagde jeg: Pros – du beholder duen – men hvis du på noget tidspunkt ønsker at sælge den – så må du love at vi bliver de første du kontakter. Det lovede Pros Roosen – og han var en mand, som overholdt en aftale.!! Hans tragiske død i 2010 var en chokerende meddelelse. Det sidste jeg tænkte på da Pros Roosen var død, var denne Freddy søn – og jeg tænkte kun på tabet af en god ven. Nogle få uger efter ringede Pros Roosens svigersøn til mig …  Pros Roosen havde åbenbart lavet et testamente, som omtalte at Belge-08-5165434 skulle tilbydes Eijerkamp før nogen anden. Og derfor flyttede han til vores avlsslag. For os blev denne due mere end blot en superdue – den blev også et levende minde om en god ven.”                             

På Pros Roosens ophørsauktion – den første week-end i januar 2011 – købte Hans & Evert-Jan Eijerkamp 5 direkte børn af den berømte ”Blauwe Prins”, den bedste kapflyver , der nogensinde er faldet efter Freddy. Blauwe Prins blev solgt for Euro 156.000 til Kina – og med de 5 afkom, som Eijerkamp købte – så skulle efterkommerne af Freddy og Blauwe Prins også være sikret i Europa. De 5 afkom, som Eijerkamp købte på Pros Roosen auktionen er faldet efter
Blauwe Prins i parring med følgende hunner:                                                                                                                                        
 
* Asduifke, der er avlet på et barnebarn af Freddy
* Datter af  Marcel Aelbrechts stamhan Marseille                                                                                                              
*
Datter af De Rauw-Sablons berømte Limoges                                                                                                                                           
* Barnebarn af De Rauw-Sablons suveræne Dromer

Søskende til Freddy – Suveræne resultater

Forældrene til Freddy Belge-94-4407032 er som tidligere anført Freddy Vandenheedes stampar Antigoon x t’Krijt. Og som det fremgår af ovenstående er Freddy nok det bedste afkom efter stamparret. Men når Freddy er blevet så berømt, er det selvfølgelig også for, at dens søskende også har været fantastiske både på kapflyvninger – men specielt i avlen. Her et udsnit af resultater på søskende til Freddy:  
                                                                                                                                          
1. Prov. Bourges 9.503 duer med 4 minutters forspring for Freddy Vandenheede                                             
1e Prov. La Souterraine 2.354 duer med 10 minutters forspring.                                                                        

Men også i avlen har andre søskende til Freddy været helt fantastiske. Helbroderen KANSELIER Belge-94-4407104 er således på stamtavlen af:                                                                         
Triggerfinger Belge-07-4093269, der var 1e Prov. Asduif Fond KBDB 2009                                   
Vapeur Belge-08-4095174, der var  1e Bourges af 22.499 duer                                                         
Pablo Belge-98-4276485 , der var 1e Bourges blandt 11.546 duer                                                           
Gold Frapp Belge-04-4277076 - 1e Dourdan blandt 804 duer                                                             
Belge-05-4045180, der var 1e Chateauroux blandt 3.114 duer

Simonne Belge -07-4093286 -1e Bourges blandt 27.506 duer

En anden bror til Freddy er GRIEZEL Belge-96-4056934 – og den er på stamtavlen af:

Elistica Belge-97-4237625, der var 1e interprovincial Chateauroux 1998 – og vandt 8 x 1. Pr.

Blue Diamond Belge-07-897 2e Bourges blandt 13.472 duer

Belge-08-4091331 – 1e Olympiade due Oostende 2007 for David Vermassen                                                                                                                                             

Fra helbroderen MODA Belge-95-4057901 nedstammer:

Joeksel Belge-00-4352680 – 1e National Bourges 4.225 duer

Darla Belge-08-4095168 - 1e Bourges blandt 1.631 duer

Belge-09-4035301 - 1e Mont Richard af 2.726 duer

Belge-09-4035302 - 1e Vierzon 3.614 duer

Endnu en helbror er JOBO  Belge-95-4057881 – og den er på stamtavlen af:

Lila  Belge-05-4045272, der var hurtigst af 21.672 duer fra Noyon og 2e prov. Esdue KBDB

Myachoa Belge-04-4277100 - 1e Blois af 7.485 duer og desuden 1/515 og 1/420.

Yderligere afkom af Antigoon og t’Krijt, som jeg ikke har navne på, er der desuden følgende afkom:

New Freddy Belge-09-5053397 – 1e Nat. esdue KBDB Lange Mellemdistance 2010 (Nu på Pipa Elite Center)

Thalys Belge-96-4040306 - 1e. nat. La Souterraine blandt 10.530 duer

Betty Belge-01-4352590 – 1e nat. Gueret Gamle duer 2002 –

Bolero Belge-97-4337749 - 1e La Souterraine 3.304 duer

Superstar Marathon Belge-93-4305202 – 1e esdue Nat. Marathon 1993

Fortanina Belge-01-4383206 – 1e Dourdan 6.677 duer

Belge-99-430272 – 1e nat. Narbonne 6.927 duer for Marc De Cock, Temse

Ja – rækken er givetvis endnu længere – men et sted skal vi jo stoppe.

 

Resultater for slaget Freddy Vandenheede – siden 2008 i kompagni med broderen Jacques

I perioden fra 1998 til 2008 har slaget Vandenheede 18 gange været provinsvinder på flyvninger, hvor der i gennemsnit har været afsendt 4.435 duer – og i perioden fra 1999 til 2008 har slaget 13 gange været enten nationalvinder eller zonevinder på nationalflyvningerne med et gennemsnit af afsendte duer på 7.290 duer. Sæsonen 2010 har yderligere hævet slagets resultater – således at  eksperterne  er enige om, at Freddy & Jacques Vandenheede sammen med Verreckt-Ariën udgør den absolutte ”top 2” i belgisk brevduesport netop nu. Her et lille uddrag af resultater fra 2010: 
Vierzon Prov.   3.614 duer: 1-8-9-32-43-75-76-90-95 etc. og 28 præmer på 53 duer.                         
Chateauroux  5.547 duer: 1-7-12-17-18-27-41-46-49-68-76-81-86-87- etc  61 præmier på 75 duer    
Montrichard  2.726 duer: 1-7-8-10-21-36-37-51-72-77-79-89-92. 31 præmier på 40 duer                   
Argenton Prov. 5.453 duer: 2-4-5-7-18-19-25-26-64-92-145-194 etc. 38 præmier på 56 duer.

Afslutning

På Pros Roosens ophørsauktion blev der solgt 19 børn af Freddy – og i forbindelse med auktionen havde Pipa sørget for at der forelå DNA certifikat på at alle 19 duer virkelig var faldet efter Freddy. Og flere af disse afkom var tillagt så sent som i 2010, hvor Freddy altså åbenbart stadig har kunnet befrugte i en alder af 16 år. Men Freddy blev ikke solgt på ophørsauktionen – og det skyldes at Pros Roosen i sit testamente havde anført at Freddy ikke måtte fjernes fra slaget. Den skulle have  mulighed for at nyde sit otium på slaget Pros Roosen – et ønske som familien selvfølgelig respekterede. Pros Roosen ønskede altså ikke at hans foretrukne due skulle flyttes mere. Oprindeligt var den jo opdrættet af Freddy Vandenheede, men blev byttet bort til De Rauw-Sablon – hos hvem den var med til at sætte De Rauw-Sablon stammen på verdenskortet – blandt andet som far til den berømte Dromer. På De Rauw-Sablons ophørsauktion blev Freddy så købt af Pros Roosen, som altså har sørget for, at den nu nyder sit otium til sine dages ende.

 

Poul Stærkær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side