Dominique Velghe

Søndag d. 7.1.2018 sluttede auktionen på Pipa over 111 duer fra fotograf Dominique Velghe, og de 111 duer indbragte lidt over 315.000 Euro, eller en gennemsnitspris på Euro 2.842 (ca. d.kr 21.000).

De dyreste duer blev 2 afkom af Gaby Vandenabeeles Rudy, som gik for henholdsvis Euro 28.500 og Euro 28.000. Der var også stor efterspørgsel efter Dominique De Rauw-Sablon duer fra Marcel Aelbrecht, hvor 3 af disse blev solgt til priser på Euro 10.000 eller derover.

Tekst: Pipa

Oversat/Redigeret: Poul Stærkær

 

Dominique Velghe (BE) sælger  alle gamle duer + unger af hans bedste avlsduer.

En af brevduesportens kendte opdrættere har besluttet at tage et par skridt baglæns: Dominique Velghe har besluttet at sælge sin verdensberømte samling af One Loft Race avlsduer. Alle duer fra 2016 og ældre vil blive solgt på auktion, hvilket betyder, at en sensationel samling af Verbesselt, Aelbrecht, Heremans, Vandenabeele, Devos og Maes avlsduer vil blive udbudt til salg.

Dominique Velghes
beslutning om at skille sig af med hans unikke samling avlsduer markerer også afslutningen af en fantastisk karriere som professionel duefotograf; dette er tydeligt slutningen på en æra!

Den berømte Velghe duefamilie tog form takket være et stærkt venskab mellem Dominique og afdøde André Verbesselt, den uofficielle mester i opdræt af One Loft kapflyvere og samtidig ejer af en uvurderlig samling af Marcel Aelbrecht duer. Dominique fik afkom fra alle Andre Verbesselts bedste avlsduer, og det gjorde det muligt for ham at fortsætte sin gode vens livsværk. Dominique tog denne opgave meget alvorligt og fortsatte med at vinde et imponerende antal topresultater i One Loft Races mange steder i verden de seneste år.

Udover sin imponerende samling Verbesselt avlsduer havde Dominique også duer fra nogle af Belgiens mest berømte opdrættere: Marcel Aelbrecht, Gaby Vandenabeele, Etienne Devos og Anthony Maes. Slagets mest ikoniske avlsduer: Golden Eggs (De Rauw - Sablon), Perfect Rudi (Gaby Vandenabeele - søn Rudi) og Mister Dollar (Etienne Devos) sælges sammen med en gruppe af unger. Og derudover sælges 8 brødre og søstre til to af de nuværende bedste duer fra Leo Heremans: Leo (030/14), vinder titlen 8th Nat. ace sprint KBDB 2016 med fire første præmier, og  027, vinder af en 1.-2.-2.-2.-3. præmie. Disse duer vil sandsynligvis udvikle sig til sprintduer i verdensklasse i de kommende år.

Dette er en topklasse dueauktion, hvor Pipa bringer en hel samlingen af ​​Velghe duer til salg (minus nogle få unge i 2017). King of One Loft Racing siger farvel, og PIPA er stolt over at organisere en eksklusiv online-auktion!

Start på auktionen finder sted på www.pipa.be  27-12-2017

 

Tekst: Van den Berghe Nicholas Pipa

Oversat og redigeret: Poul Stærkær

 

Dominique Velghe (Ingelmunster, BE) har i 4 år deltaget på det internationale landkort med flotte resultater i Oneloft Races flere steder i verden.

Den kendte fotograf Dominique Velghe har fløjet på utroligt højt niveau. 4 år i træk har han deltaget i Million Dollar Race i Sydafrika - og vel at mærke fløjet i top 100 alle 4 år. Desuden har han i den sidste Gyldne Algarve Race vundet 6. præmien. En vidunderlig hyldest til hans mentor André Verbesselt, som også selv fløj i top mange steder med sine De Rauw-Sablon duer.

Dominique Velghe er gift og far til tre - og han begyndte sin karriere i medierne hos firmaet ROULARTA som professionel fotograf til magasiner og aviser. Takket være en nabo kom han også til at fotografere duer i 2001. I en tid med udskrevne fotos startede Dominique som en pioner inden for digital fotografering af duer. Efterhånden som flere og flere af hans fans bankede på hans dør - så besluttede han i 2008 at gå på fuld tid som duefotograf. Et job, der også tillod ham at opbygge kontakter med toppen af ​brevduesporten i ​Belgien.

Til toppen af belgiske opdrættere hørte også André Verbesselt. Verbesselt var bedste ven med Marcel Aelbrecht og fik via sit venskab med Marcel Aelbrecht afkom fra dennes bedste duer - og med disse duer fløj Andre Verbesselt i top på mange One Loft races. Efterkommere af Andrés top par BE07-4373754 Son Bak 17 x BE05-4130439 Miss Joyce kom således til Dominiques slag i Ingelmunster.

André Verbesselt tabte i maj 2013 kampen mod kræften, men gav sin elev en uge før sin død et sidste tip: "Avl på min italienske hun" Denne hun var barnebarn af Son Bak 17 x Miss Joyce og direkte efter "Il Ragno", 1. Nationale Ace Pigeon Fond 2011 i Italien og kapfløjet af Pipa Agenten Stella Rossa. Mor var en Flandern Collection hun. Dominique sendte i 2014 afkom af denne stamme til hans første Million Dollar Race i Sydafrika. Dette år havde Dominique den hurtigste belgiske due i kapflyvningen og blev nr. 32 i finalen.

Vi er nu tre år senere og  Dominique kan konkludere, at arven fra hans ven Andre Verbesselt har været enestående med disse resultater:

Sydafrikanske Million Dollar Pigeon Race (finalen)
2014: 32 af 3478 d. (1. belgisk due)
2015: 17th, 28th, 49th og 95th af 2453 d. (1., 2. og 3. belgiske due)
2016: 84 af 2161 d.
2017 75th af  2434 d.

3 af de 4 første Dominique Velghe duer, som fløj i top 100 i 2015 er avlet på den italienske hun, som Andre Verbesselt skænkede til Dominique Velghe 1 uge før Andre Verbesselt døde.

Senere har Dominique forstærket sit avlsslag med blandt andet det hotteste blod, som nu findes i Belgien - nemlig afkom fra de bedste avlsduer hos Gaby Vandenabeele. Så nu går der afkom efter Rudy, Super Romeo, New Blisem, Napoleon og alle de andre topduer fra Gaby Vandenabeele på duefotografens avlsslag.

For mange år siden var Peter van Raamsdonk på besøg i Danmark. Han kom hertil fordi der var mange danske brevduemænd, som ønskede flotte billeder af sine duer.
Peter van Raamsdonk lavede også flotte opsætninger med flere duer på samme billede - og jeg var selv een af dem, som fik fotograferet nogle af mine duer.
Peter van Raamsdonk kunne leve af at fotografere duer - og han var forud for sin tid. Men siden er det gået stærkt med at kreative folk laver nye og flotte billeder, hvor der som baggrund for duerne er et motiv. Det kan være bjergene, som duerne flyver ind over på vej hjem fra slipstedet - eller et motiv fra mandens dueslag. Ja - mulighederne er mange - og det er der mange fotografer, som har fundet ud af.
Også flere gode danske due fotografer udfører flotte arbejder - lad mig nævne Steen Haagh og Mark Skovbo Madsen.
Den, som de fleste i Belgien, benytter sig mest af i dag  er nok Dominique Velghe fra Ingelmunster. Og han har fotograferet et utal af de bedste belgiske duer. Lad mig her blot nævne: Superavleren Freddy (Pros Roosen) og dennes søn "Blauwe Prins". Men også alle billederne til Andre Verbesselts ophørsauktion er fotograferet af Dominique Velghe. Her følger et lille udsnit af billederne, som Dominique Velghe har taget - men hovedparten af de fotos, som vises på min hjemmeside er netop fotograferet af Dominique Velghe.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side