Breaking News: Gaby Vandenabeele

Succes med duer fra Gaby Vandenabeele?

 

Send dine detaljer til Pipa.

 

Tekst: Martin Martens Pipa

Oversættelse/Redigering: Poul Stærkær

Nuværende stamhan Rudy

Det bliver stadig vanskeligere at holde styr på de mange flotte resultater, der bliver vundet med Vandenabeele duer. Pipa ønsker ikke at glemme nogen,  så du kan sende dine egne topresultat(er), sejre eller esduetitler vundet med Gaby Vandenabeele duer. Mere info nedenfor.  2018 vil gå ind i historien som den sidste kapflyvningssæson for Gaby Vandenabeele. Den nationale kapflyvning fra Angoulême i begyndelsen af ​​august er planlagt til at være slaget Vandenabeeles sidste.. Dueslaget vil derefter lukke for altid. Nyheden om deres pension var ikke til at forudsige, og brevduefolket kunne ikke tro deres egne øjne. Årsagen er dog meget ligetil: god sundhed er første prioritet. 7 x Nationalvinder, 100 x 1. provinsial!!!. Et stort antal Vandenabeele duer har været involveret i nationalvindere, nationale esduetitler og mange andre topresultater over hele kloden. Alle er opmærksom på disse duers potentiale; Vandenabeele duerne er garanti for resultater overalt i verden! De har gjort det i mere end 40 år, og først og fremmest hjemme på slaget i Dentergem, hvor Gaby Vandenabeele har forstået at flyve i top. Det bekræftes af hans resultater, som udviser 7 nationalvindere og 100 provinsielle 1. præmier. Dynastiet af ​​den berømte avlsdue Kleinen, hans søn Wittenbuik og hans barnebarn Bliksem har spillet en afgørende rolle i dette. Den nye verdenskendte søn af Bliksem – Rudy - har fulgt i hans forfædres fodspor sammen med sønnerne Super Romeo (1. Nat. Ace Pigeon Long Distance YLs KBDB 2013) og New Bliksem (Vinder af 1. Nat Tulle 5.731 YLs i 2014) . Store resultater har der været på andre slag.  Og der er meget mere. Som anført har Vandenabeele-duerne opnået fantastiske resultater og endda nationalvindere på  mange andre slag. Faktisk formede nogle berømte nationale og internationale mestre hele deres duehold omkring Vandenabeele-duerne. Tænk på Rudi De Saer, Rik Cools, Geert Vanrenterghem og Annick Goeteyn, Jos Goessen, Luc De Laere, Gevaert-Lannoo mv. Og lad os ikke glemme de andre esduer, provinsielle og nationale vindere og berømte avlsduer baseret på de uvurderlige Vandenabeele-blodlinjer: den internationalt berømte Harry hos Jan Hooymans, Geeloger hos Koen Minderhoud, Yvan of Deno-Herbots, avlsduerne Lieske, Tsaby, Kim og Orlando hos Geert Vanrenterghem & Annick Goeteyn, Den uforlignelige t’Goedje (mor til nationalvinderne Antonio og New Tours, og flere andre hos Rudi De Saer, Bliksem CEO og King Gaby fra Gevaert- Lannoo, de nationale stjerner Fyther og Gloria fra Bert Van den Berghe osv. Hver af disse duer har spillet en afgørende rolle på deres respektive avlsslag, og deres efterkommere er igen blevet fremtrædende med bemærkelsesværdige resultater. Og derudover har vi et stort antal nationalvindere, der blev opdrættet på Gaby Vandenabeele duer. Mange brevduefolk havde deres berømmelse takket være disse Vandenabeele duer, som gjorde det muligt for dem at blive internationalt anerkendte brevduefolk.

Slutningen af ​​historien

Uden at overdrive er det rimeligt at sige, at Gaby Vandenabeele ejer en af ​​de - hvis ikke den mest succesfulde brevduestamme - verden over med duer der kan vinde kapflyvninger overalt! Weekenden den 11. november 2018 markerer afslutningen af ​​en af ​​vor tids største succeshistorier med et TOTALSALG på PIPA. PIPA arbejder allerede hårdt på at få salgskataloget klar til udgivelse.

Du kan også deltage: Send dine referenceresultater til Pipa

Pipa ønsker ikke at udelukke nogen – så alle brevduefolk, der har eller har haft succes med Gaby Vandenabeele duer, kan indsende referencer over topresultater. Pipa foretrækker at dette gøres med yderligere detaljer som f.eks. duens stamtavle, resultater og foto af duerne. Pipa efterlyser først og fremmest virkelige topduer – hvilket primært vil sige Nationalvindere og regionsvindere og esduer med mange flotte resultater. De pågældende duer skal også helst være børn eller børnebørn af originale Gaby Vandenabeele duer. Har du sådanne topduer af Gaby Vandenabeele afstamning kan oplysningerne sendes til nedenstående e-mail adresse – så er der en mulighed for at dit navn og dine resultater kan komme i Pipas katalog, som udkommer vedrørende Gaby Vandenabeele auktionen

Send dine referancer på virkelig topduer incl. ovenstående materiale senest d. 15. Juni 2018 til følgende adresse: redactie@pipa.be

Du kan også læse mere på Pipas hjemmeside:

www.pipa.be/en/newsandarticles/news/successful-pigeons-gaby-vandenabeele-send-in-your-details

Gaby Vandenabeele i midten sammen med Nikolaas og Thomas Gyselbrecht fra Pipa efter aftalen om totalsalg.

Breaking news: Total Auktion Gaby Vandenabeele

PIPA har den ære at annoncere og organisere totalsalg for den levende legende Gaby Vandenabeele. Det vil blive en online auktion i slutningen af ​​2018 på PIPA's hjemmeside. Gaby går på pension på grund af sundhedsmæssige årsager (duemands lunge) og alle hans duer vil blive solgt. Ikke en eneste vil blive tilbage på slaget. Gaby vil dog stadig kapflyve i denne sæson 2018, men det vil være den sidste i hans karriere.

Læs historien om vor tids største brevduemand her: www.staerkaerduer.dk/125759745

 

Pipa besøger Madeira (Portugal)

Tekst: Gyselbrecht Nikolaas

Oversættelse/Redigering: Poul Stærkær

 

Madeira er en smuk ø i Atlanterhavet, der ligger 700 km fra den afrikanske vestkyst og ca. 1000 km fra det portugisiske fastland. Pipa blev modtaget med en varm velkomst, og er meget taknemmelig overfor alle brevduemænd, der tog imod i og uden for den lokale klub! Madeira kaldes ofte blomsterøen på grund af de mange blomster, der findes på øen. Øen har et meget mildt klima, med temperaturer næsten altid mellem 16 og 22 ° C. Øen er et populært feriemål for vandrere og naturelskere på grund af natur, skove og bjerge. Men øen har også omkring 100 brevduefans fordelt over to klubber. Begge klubber har mere eller mindre det samme kapflyvningsprogram. På grund af øens lille størrelse er det kun muligt at organisere kapflyvninger fra havet. Afhængigt af sæsonen arrangeres der kapflyvninger op til og med 700 km, stort set altid med slip fra havet! Brevdueforeningerne på Madeira er også en del af den portugisiske brevdueforbund. De lange kapflyvninger over vand i kombination med de høje bjerge på Madeira forekom mig som en næsten umulig opgave for duerne ...  og det har været grund nok til at se situationen med egne øjne på stedet. Snart kom jeg i kontakt med Ferdinando Jardim og flere andre brevdueopdrættere. Vi besøgte også hovedkvarteret for en af ​​de to lokale dueforeninger "Grupo Columbofilo Pero Do Atlantico". I klublokalet blev vi hilst velkommen med åbne arme, og vi mødte både medlemmer og formanden for klubben. 

Løsladelse på havet

Da Madeira kun er en lille ø, er det nødvendigt at løslade på havet. Der er faste ruter fra Madeira til tre steder i Portugal. Disse ruter bruges også ofte af containerskibe. Der er aftaler mellem brevduefolket og besætningen på skibene om at tage duerne ombord og løslade dem til søs. Dette gøres helt gratis og som en goodwill overfor brevduefolket på Madeira. Ofte kender brevduefolkene ikke på forhånd, hvor løsladelsen vil ske, fordi dette afhænger af besætningen på skibet og vejrforholdene på ruten. Duer, der løslades på havet skal have enestående orienteringevne og stor udholdenhed. Og derfor må man nok sige at brevduefans på Madeira har vanskelig forhold for deres duehold. Så meget desto mere må man beundre brevduefolket på Madeira.

Nikolaas Gyselbrecht på besøg i en lokal brevdueforening på Madeira
Oversigt over afstande i forhold til Madeira
Arrangørerne har travlt med afsendelsen af duerne

Team P.K. Lofts (Wales) vinder Derby Arona One Loft Race 2018!

 

Tekst: Fra Pipa/Creemers & Zoon

Foto's: Sutton Chris

Oversættelse/Redigering: Poul Stærkær

 

Tenerife er nok øen med evigt forår. Og Tenerife var vært for den 13. udgave af finalen i Derby Arona One Loft Race. Duerne til årets finale blev sendt afsted onsdag den 21. marts. De var velforberedte til denne finale, idet de forud havde tilbagelagt 1500 km på 25 træninger/andre kapflyvninger. De 408 duer blev sendt afsted to dage før løsladelsen på øen Fuerteventura. Løsladelsen skete fredag ​​den 23. marts kl. 9 før duerne skulle tilbagelægge de 275 km for at komme hjem til slaget på Tenerife. En nordlig vind var ikke i starten nogen særlig  forhindring for duerne, men det ændrede sig i løbet af dagen, idet der kom nogle stærke vindstød da duerne kom over vand. Duerne måtte flyve i modvind over vandet for at komme hjem. Hjemme på slaget i Arona fik de mange, som ventede på duernes hjemkomst oplyst at 3 grupper af duer var på vej til Tenerife, og at alle duerne var kommet godt afsted. Duefolk fra mange lande var samlet omkring slaget som fandt sted med en klar blå himmel og temperaturer på omkring 30 ° C. Publikum blev fanget af spændingen, og gratis mad og drikke blev nydt forud for duernes ankomst. Som i tidligere udgaver var duerne i stand til at klare turen over havet på tider omkring tre timer. Den forventede ankomsttid var kl 12, og spændingen var synligt stigende blandt tilskuerne. Overraskende nok blev de første 19 duer spottet over slaget kl. 11:58, hvor de cirklede rundt i et stykke tid, før de gik ind på slaget.

De første duer ankommer - og tilskuerne venter spændt på hvem der vinder.

Og da duerne begyndte at gå ind havde publikum travlt med at følge den digitale skærm med resultaterne. Team P.K. Loft fra Wales blev erklæret for vinder af Derby Arona 2018 med duen "Harry 385" - et barnebarn af Jan Hooymans berømte "Harry". Og P.K. Loft kunne således modtage checken til en værdi af Euro 120.000. 4 Belgiske duer placerede sig i top 10:

  • 4th place: Team Buyl & Howells with “Blue Lagoon”
  • 5th place: Filip De Smet with “Favorit 2015”
  • 9th place: Diamond Ladies with “Princess”
  • 10th place: Breese Pigeons Friends with “Lise”

Og så til de danske placeringer:

M&C Hansen nr. 42 - stemplet 12.03.13.55

Anita & Tage Graversen nr. 55 - stemplet 12.03.16.85

Henrik Meldgaard nr. 68 - stemplet 12.03.21.20

Anita & Tage Graversen nr. 95 - stemplet 12.09.40.10

Stamtavle for vinderen PK Lofts, Wales Afstamning Hooymans Harry, Vandenabeele Wittenbuik, Koopman Doran og Lorris,Marijke Vink, Veenstra Mr. Blue og Miss Million (Helsøster Harry Hooymans) etc. Det kan næsten ikke blive bedre. Nok en fortjent vinder, som har investeret i barnebarn af Harry.
Nr. 2 i finalen tilhøret Garcia & Nagelhofer, Østrig - Afstamning 50% Marcel Aelbrecht og Eddy Janssens, Frans Sablon og Pros Roosens. Således 75% De Rauw-Sablon.

Opdatering fredag ​​23-03-2018 18:00:

Ovenstående artikel var næsten ikke færdig før der var endnu et bevis på, at Jan Hooymans er på rette spor med sin strategi for at vinde One Loft Races. I dag under den svære Derby Arona Tenerife, hvor mere end 2.000 duer blev startet, blev et barnebarn af ”Jonge Harry” vinderen. Dette barnebarn af  ”Jonge Harry” (søn af Harry), der vandt flyvningen 23.3.2018 på Tenerife er opdrættet af Team P.K. Welsh Lofts fra Wales og har ring nummer WHU-C-00385 og det relevante navn ”Harry 385”.” Harry 385” var hurtigst over antennen på Telerife  og dermed vinder af en check på ikke mindre end € 120,000.00.

Også danske duer kom i top 100 på Derby Arona Tenerife:

M&C Hansen nr. 42 - stemplet 12.03.13.55

Anita & Tage Graversen nr. 55 - stemplet 12.03.16.85

Henrik Meldgaard nr. 68 - stemplet 12.03.21.20

Anita & Tage Graversen nr. 95 - stemplet 12.09.40.10

Tillykke!!

Resultat fra One Loft Race Tenerife 23.3.2018
De Jonge Harry tilhørende Anton Ruitenberg - suveræn avsldue og søn af Hooymans Harry. De Jonge Harry er bedstefar til Harry 385 - vinderen af Derby Arona Tenerife 2018.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
28.12 | 14:22

Hej Stærkær,dejligt at læse denne side,det er lige før man får lyst til at starte igen med duer,jeg har altid glædet mig over dine indlæg.mvh Jens D

...
27.01 | 14:35

...dejligt med historiske tilbageblik hvor minderne om hvor "det skete" fastholdes og forståes med lidt vemod og en øget indsigt forhåbentligt ...

...
Du kan lide denne side