Pipa Auktioner 2020/2021

27.3.2021

Cor De Heijde (NL)
Unger fra hans bedste avlsduer og kapflyvere.
Stormesteren Cor de Heijde vandt 1. nationale Perpignan i 1997. I de senere år har han ikke undladt at vise endnu en gang sin absolutte klasse med sejre som: 1. Nat. Agen (sektor 1) mod 6.379 duer, 1. nat. Dax (sektor 1a) og Nationale Esduer med afkom fra hans legendariske Klamper-dynasti. Klamper har produceret hundreder af efterkommere, der har opnået utallige  topresultater i de nationale klassikere. Klampers efterkommere skiller sig ud hvert eneste år, især i kapflyvningen fra Barcelona. På auktion: Unger fra Cor's fantastiske avlsteam, hvoraf mange er efterkommere fra stamhannen Don Michel, plus børn fra De Agen (1. Nat. Agen), Blue Dream (1. Nat. Barcelona hunner), De Olympiade (Olympiade due marathon), De Cor (1. Nat. Bergerac), Naomi (6. Int. Barcelona hinner) osv.

Jelle Jellema (NL) auktion
MG 430 Special
En af de avlshaner, der har haft størst indflydelse på Jelle Jellemas succeser de seneste år, er MG430 ... far til blandt andet Silke med 1. Nat. Barcelona og 3. Int. Narbonne, men også far til Joyce 8. Nat. Agen, Evi 9. nat. Perpignan, 10. Nat. Barcelona, Anna 13. Nat. Marseille og MG430 er også bedstefar til nr. 4 i finalen af Victoria Falls 2020 ... Og mere, mange flere nationale toprangeringer blev opnået med efterkommere af denne kæmpe. MG430 undslap fra slaget for et par år siden, og derfor er hans efterkommere af uvurderlig værdi. På auktion og meget eksklusiv kommer: en direkte søn af MG430, et af hans sidste afkom nogensinde på auktion. Desuden adskillige dobbelte børnebørn samt børn af topflyverne Yinthe (14. Nat. Pau og 30. Nat. Agen, datter MG430), Rena (6. Int. Pau, 8. Nat. Barcelona, 30. Nat. Marseille), MG513 ( 22. Nat. Marseille) og Joyce (8. Nat. Agen, 39. Nat. Perpignan, 80. Nat. Pau og datter MG430).

Følg auktionen på: www.pipa.be 

Frans Bungeneers (BE)

Elena speciel

Efter at have kigget på Frans Bungeneers '' Barcelona resultater 'kan ingen bestride, at Frans med rette er udråbt til den eneste sande "King of Barcelona". Frans 'drøm tog en ultimativ vending, da Queen Tonny vandt 1. Nat. Barcelona i 2005, og den følgende periode viste sig at være fuld af succeser! Selv det brutale tyveri af næsten alle hans top-kapflyvere forhindrede ikke Frans i at forfølge sin drøm ... og så fik han endnu et topresultat i 2020 med 1. provinsielle ST-VINCENT og den eneste due, der formåede at nå sin slag i provinsen Antwerpen på dagen. Superdue Elena, den bedste Barcelona-due i PIPA Ranking over både 2 og 3 sæsoner, blev Frans 'uvurderlige avls- og kapflyver, hvis efterkommere fører til nye succeser. På auktionen på Pipa kommer nogle af de vigtigste efterkommere af denne tophun, herunder børnebørn af Elena.

NB! I 2018 blev en søn af Elena solgt på Pipa: en due, der nu i 2020 er far til 8. internationale Narbonne mod 8492 årige. 

Sangers Pigeons (NL)
Sælger unger fra de bedste Dirk van den Bulck & Stefaan Lambrechts avlsduer.
En af de største hollandske mestre i de sidste årtier er Marcel Sangers. Sangers Pigeons har en af ​​de fineste samlinger af Van Den Bulck avlsduer, herunder Gold Dust og Angelina, verdens 2 bedste søstre til Kittel ... men også Banksy fra Kittel x hans mor Olympic Rosita ... og desuden søstre til Rosita og børn fra parringen Broer Goede Rode x 40.000 og hendes søster 9999, som klarer sig godt for Sangers. Sangers Pigeons har desuden topduer fra Stefaan Lambrechts… især børn og brødre og søstre fra Lincia, men også fra stamparret Blauw Gert x Van Loock hunnen.  På auktionen på PIPA sælges en gruppe vidunderlige unger fra Sangers slagets topduer.

www.pipa.be 

December 2020

Gino Clicque (BE) sælger alle duer fra 2018 og ældre på 3 auktioner via Pipa.

Når det kommer til nationale belgiske mesterskabstitler i KBDB og nationalvindere, er multi-vinder Gino Clicque måske den mest fremtrædende med de største resultater i dagens brevduesport. Duerne Super Prins og Piraat viste sig at være et solidt fundament, der forsynede Gino med flere nationalvindere i løbet af de sidste ti år. En af dem, den uvurderlige Golden Prince, der var 1. Nat. Ace Pigeon KBDB, avlede flere generationer af topduer, herunder to 1. nationale esduer i KBDB og flere nationale top ti vindere. Dette er uden tvivl det stærkeste dueslag over hele kloden. Dette hold af topduer er ved at blive solgt online, hvilket giver en spektakulær PIPA-auktion og et af de absolutte højdepunkter i denne auktionssæson! Nedenfor billeder af 2 topnumre.

Se de spændende auktioner på: www.pipa.be 

Budt op i Euro 200.000 på ca. 1/2 time
Budt op i Euro 100.000 på 6 minutter.

21.9.2020

Anders Bo Brøbech sælger på Pipa

Link til auktionen: www.pipa.be 

Mandag den 28.9.2020 kl. 17.00 startede en auktion på Pipa, hvor Anders Bo Brøbech sælger alle sine bedste kapflyvere fra 2020 tillige med avlsduer og desuden 2 nationalvindere.

Brøbech duerne – Opbygningen af bestanden og avlsarbejdet

Det siger sig selv, at resultater af den kaliber, Anders i en årrække har hjemfløjet, kræver et godt duemateriale. Grundstammen – eller stammerne – betegner Anders som de to ”Brøbech-linjer”. Der er tale om to linjer – ”den blåtavlede linje” og ”den blå linje”.

”Den blåtavlede linje” stammer fra Anders’ morfar i Auning og er bygget op om stamparret ”88-192 A” og ”93-573 U”. Dette par er således inde på stamtavlen til alle slagets fire nationalvindere, og det er netop på disse flyvninger, ”den blåtavlede linje” har vist sin force, for efter Anders’ eget udsagn er disse duer for langsomme på alle andre flyvninger. Ud af dette stampar fremhæver Anders duerne ”02-362”, ”01-572”, ”06-847” og ”06-848”, som i avlen har vist sig at bære generne af dette stampar videre på fornemste vis.

”Den blå linje” er repræsenteret af stamduerne 93-2, 93-632, 99-812 og 05-702, den gamle Delbar-hun 86-329 og dennes børn hunnen 97-300 og hannen 91-139. Førnævnte 05-702 er for øvrigt resultatet af en sammenparring mellem 99-812 og en unge efter 91-139, så linjen må siges at være ganske fast-tømret.

I modsætning til ”den blåtavlede linje”, der er skabt til marathonflyvningerne, så er ”de blå” rigtige all-round duer, der kan vinde med på ungeflyvninger og sprint, men har deres speciale på 1-dags langflyvningerne. Krydsninger af den ”blåtavlede” og ”blå linje” har vist sig at være fremragende landsflyvere, medens ”de blå” ved indkrydsning på Flor Engels duerne har givet mange topduer på sprint- og mellemdistance.

At de gamle stamduer fra 1993 stadig er aktuelle ses senest i 2018, hvor ”93-2” dukker op som oldefar til Christian Lund Andersens flotte nationalvinder på den meget vanskelige finale fra München.

Også Anders har satset på duerne fra Flor Engels, der har domineret dansk brevduesport siden årtusindeskiftet. Samtidig er Anders nok også den, der har investeret absolut mest i disse duer med fokus på indkøb helt tæt på Engels’ udgangsduer. Igennem årene er der indkøbt flere end 100 duer fra det belgiske topslag, og indkøbene tæller: 5 direkte børn af ”231”, 7 direkte børn af ”178”, 5 børn af ”734” og 4 børn af ”Argenton”. At disse duer også har bidraget på de længste flyvninger ses blandt andet i form af hunnen ”2081” som i 2014 var nationalvinder fra Limburg – hendes fader er barnebarn af ”Argenton”.

I 2009 investeredes i duer fra Jos De Klak, og det samlede indkøb udgjorde 30 originale duer samt 20 duer avlet på disse. I blandt disse nye duer var 2 direkte sønner efter den legendariske ”613”. De Klak duerne er rigtig gode på hastigheder fra 800 til 1400 m.p.m., og hidtil er de største resultater med disse duer opnået på landsflyvninger og meget hårde flyvninger. Blandt andet er der faldet en regionsvinder fra Würzburg med 50% Klak-afstamning.

Som marathon-specialist har Anders selvfølgelig også været på jagt efter mere klassiske langflyvere. Således er der også med held tilført van der Wegen duer og ikke mindst 9 originale Hebberecht duer. Sidstnævnte er ikke gode i hånden, men har stort set alle avlet vindere – bl.a. sektions- og regionsvinder fra Karlsruhe anno 2017, og det er specielt hårdheden af disse duer, der vægtes højt.

Jannsen duer og de originale af slagsen har også gjort en forskel på slaget i Ry. Det er de røde af slagsen, der er tale om, og om disse siger Anders, at de er umulige at sætte til. Sektionsvinder fra Giesen i 2017 var en 1-års af denne afstamning, ligesom regionsvinderen fra Minden og 3. nat. Freiburg har sine rødder i denne afstamning.

Af den klassiske langflyverkategori er senest tilført Jan Arden duer, hvor der i 2014 blev indkøbt 30 styk samt yderligere 20 styk i 2016 – efter linjer koncentreret om den legendariske ”Dolle”. Der er i 2017 faldet en sektionsvinder fra Antwerpen, som er en krydsning imellem en af disse Arden-duer og tidligere nævnte Hebberecht-duer.

Som med alt andet, der har med duer at gøre, er Anders meget ambitiøs og dynamisk og derfor foregår der hele tiden eksperimenter i avlsarbejdet af større eller mindre omfang. Derfor er også indkøbt Geerinckx duer via Flemming Friis, og de 5 originale duer har avlet fantastisk på Anders’ slag – og udmærker sig i øvrigt ved en helt fremragende kropsbygning.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
15.03 | 21:09

Dejligt, at læse om gamle dage i brevduesporten. Tak for det.

...
Du kan lide denne side