Pipa Auktioner 2020/2021

Sangers Pigeons (NL)
Sælger unger fra de bedste Dirk van den Bulck & Stefaan Lambrechts avlsduer.
En af de største hollandske mestre i de sidste årtier er Marcel Sangers. Sangers Pigeons har en af ​​de fineste samlinger af Van Den Bulck avlsduer, herunder Gold Dust og Angelina, verdens 2 bedste søstre til Kittel ... men også Banksy fra Kittel x hans mor Olympic Rosita ... og desuden søstre til Rosita og børn fra parringen Broer Goede Rode x 40.000 og hendes søster 9999, som klarer sig godt for Sangers. Sangers Pigeons har desuden topduer fra Stefaan Lambrechts… især børn og brødre og søstre fra Lincia, men også fra stamparret Blauw Gert x Van Loock hunnen.  På auktionen på PIPA sælges en gruppe vidunderlige unger fra Sangers slagets topduer.

www.pipa.be 

Mark Gilbert (UK)

Barcelona specialist


Den ukronede konge på langdistance i Storbritannien er uden tvivl Mark Gilbert. Han dominerede de internationale klassikere på en hidtil uset måde, især ved hjælp af afkom fra Romee (Olympiade due på marathon), Zwart Goud (stamdue) og Kleine Jade & Silvie (1. & 3. Int. Barcelona) - blodlinjer via Jelle Jellema. Han stolede også stærkt på linjerne fra topduen Naomi fra Cor De Heijde og Batenburg- Vand de Merwe duerne: New Laureaat, Lloyd, Jef, Sumerian Fighter og Special One, som alle er 1. Int. Barcelona vindere. Og lad os ikke glemme hans førende topavlsdue: Golden Barcelona, ​​vinder af  Golden Ring fra Barcelona 2014 og 2. Int. Barcelona-due 2012-2014. Han opdrættede flere super kapflyvere på sit slag, herunder Southfield Hugo, vinder af  1. Nat. Barcelona 2018 og 1. nat. Perpignan 2017 og Southfield Gold Lady, vinder af 1. Nat. Barcelona 2020 (og 5. Nat. Marseille 2019). En gruppe unger vil blive solgt i en meget speciel PIPA-auktion sammen med børnebørn af de største stjerner fra Jellema, Batenburg-Van De Merwe og Cor De Heijde.

Gør et godt køb på www.pipa.be

5.1.2021

Maxim & Xavier Thoné (BE)

Sælger alle de bedste kapflyvere + et par (sene) unger fra deres bedste duer

Thoné-familien har domineret kapflyvningssæsonen på en hidtil uset måde: de blev vinder i deres nationale zone fra Montelimar, Agen, La Souterraine og Limoges, og de vandt en provinsiel førstepræmie fra Montélimar, Agen og Limoges. Og det er blot nogle få af deres mange gode resultater. I løbet af det sidste årti er Thoné blevet betragtet som et af de mest magtfulde slag i Belgien, og det er grunden til, at pater familias Jos ofte omtales som troldmanden. Pipa sælger nogle af de bedste kapflyvere fra Maxim og Xavier Thoné i en meget spektakulær PIPA-auktion, der inkluderer flere vinderduer.

 

Følg auktionen på www.pipa.be

 

December 2020

Gino Clicque (BE) sælger alle duer fra 2018 og ældre på 3 auktioner via Pipa.

Når det kommer til nationale belgiske mesterskabstitler i KBDB og nationalvindere, er multi-vinder Gino Clicque måske den mest fremtrædende med de største resultater i dagens brevduesport. Duerne Super Prins og Piraat viste sig at være et solidt fundament, der forsynede Gino med flere nationalvindere i løbet af de sidste ti år. En af dem, den uvurderlige Golden Prince, der var 1. Nat. Ace Pigeon KBDB, avlede flere generationer af topduer, herunder to 1. nationale esduer i KBDB og flere nationale top ti vindere. Dette er uden tvivl det stærkeste dueslag over hele kloden. Dette hold af topduer er ved at blive solgt online, hvilket giver en spektakulær PIPA-auktion og et af de absolutte højdepunkter i denne auktionssæson! Nedenfor billeder af 2 topnumre.

Se de spændende auktioner på: www.pipa.be 

Budt op i Euro 200.000 på ca. 1/2 time
Budt op i Euro 100.000 på 6 minutter.

Marc Vandevelde (BE)
Unik samling Gaston van De Wouwer duer til favør priser.
Marc Vandevelde har helt sikkert et af ​​de største satellitslag med Gaston Van De Wouwer duer. Mange fans gjorde det rigtig godt med disse duer, selv i Kina.
Marc skaffede sig nogle uvurderlige duer fra Gaston v.d. Wouwer incl. fem (halv) brødre / søstre til New Kim, 1. Nat. Ace Pigeon KBDB og stjernen på Van De Wouwer-auktionen, der blev solgt for Euro 1.600.000. Også halvsøskende til 1. Nat. Chateauroux Maria har Marc på sit slag. Pipa sælger nu disse direkte Van De Wouwer-duer samt en udvalgt gruppe af unger af Marc's avlsduer!

21.9.2020

Anders Bo Brøbech sælger på Pipa

Link til auktionen: www.pipa.be 

Mandag den 28.9.2020 kl. 17.00 startede en auktion på Pipa, hvor Anders Bo Brøbech sælger alle sine bedste kapflyvere fra 2020 tillige med avlsduer og desuden 2 nationalvindere.

Brøbech duerne – Opbygningen af bestanden og avlsarbejdet

Det siger sig selv, at resultater af den kaliber, Anders i en årrække har hjemfløjet, kræver et godt duemateriale. Grundstammen – eller stammerne – betegner Anders som de to ”Brøbech-linjer”. Der er tale om to linjer – ”den blåtavlede linje” og ”den blå linje”.

”Den blåtavlede linje” stammer fra Anders’ morfar i Auning og er bygget op om stamparret ”88-192 A” og ”93-573 U”. Dette par er således inde på stamtavlen til alle slagets fire nationalvindere, og det er netop på disse flyvninger, ”den blåtavlede linje” har vist sin force, for efter Anders’ eget udsagn er disse duer for langsomme på alle andre flyvninger. Ud af dette stampar fremhæver Anders duerne ”02-362”, ”01-572”, ”06-847” og ”06-848”, som i avlen har vist sig at bære generne af dette stampar videre på fornemste vis.

”Den blå linje” er repræsenteret af stamduerne 93-2, 93-632, 99-812 og 05-702, den gamle Delbar-hun 86-329 og dennes børn hunnen 97-300 og hannen 91-139. Førnævnte 05-702 er for øvrigt resultatet af en sammenparring mellem 99-812 og en unge efter 91-139, så linjen må siges at være ganske fast-tømret.

I modsætning til ”den blåtavlede linje”, der er skabt til marathonflyvningerne, så er ”de blå” rigtige all-round duer, der kan vinde med på ungeflyvninger og sprint, men har deres speciale på 1-dags langflyvningerne. Krydsninger af den ”blåtavlede” og ”blå linje” har vist sig at være fremragende landsflyvere, medens ”de blå” ved indkrydsning på Flor Engels duerne har givet mange topduer på sprint- og mellemdistance.

At de gamle stamduer fra 1993 stadig er aktuelle ses senest i 2018, hvor ”93-2” dukker op som oldefar til Christian Lund Andersens flotte nationalvinder på den meget vanskelige finale fra München.

Også Anders har satset på duerne fra Flor Engels, der har domineret dansk brevduesport siden årtusindeskiftet. Samtidig er Anders nok også den, der har investeret absolut mest i disse duer med fokus på indkøb helt tæt på Engels’ udgangsduer. Igennem årene er der indkøbt flere end 100 duer fra det belgiske topslag, og indkøbene tæller: 5 direkte børn af ”231”, 7 direkte børn af ”178”, 5 børn af ”734” og 4 børn af ”Argenton”. At disse duer også har bidraget på de længste flyvninger ses blandt andet i form af hunnen ”2081” som i 2014 var nationalvinder fra Limburg – hendes fader er barnebarn af ”Argenton”.

I 2009 investeredes i duer fra Jos De Klak, og det samlede indkøb udgjorde 30 originale duer samt 20 duer avlet på disse. I blandt disse nye duer var 2 direkte sønner efter den legendariske ”613”. De Klak duerne er rigtig gode på hastigheder fra 800 til 1400 m.p.m., og hidtil er de største resultater med disse duer opnået på landsflyvninger og meget hårde flyvninger. Blandt andet er der faldet en regionsvinder fra Würzburg med 50% Klak-afstamning.

Som marathon-specialist har Anders selvfølgelig også været på jagt efter mere klassiske langflyvere. Således er der også med held tilført van der Wegen duer og ikke mindst 9 originale Hebberecht duer. Sidstnævnte er ikke gode i hånden, men har stort set alle avlet vindere – bl.a. sektions- og regionsvinder fra Karlsruhe anno 2017, og det er specielt hårdheden af disse duer, der vægtes højt.

Jannsen duer og de originale af slagsen har også gjort en forskel på slaget i Ry. Det er de røde af slagsen, der er tale om, og om disse siger Anders, at de er umulige at sætte til. Sektionsvinder fra Giesen i 2017 var en 1-års af denne afstamning, ligesom regionsvinderen fra Minden og 3. nat. Freiburg har sine rødder i denne afstamning.

Af den klassiske langflyverkategori er senest tilført Jan Arden duer, hvor der i 2014 blev indkøbt 30 styk samt yderligere 20 styk i 2016 – efter linjer koncentreret om den legendariske ”Dolle”. Der er i 2017 faldet en sektionsvinder fra Antwerpen, som er en krydsning imellem en af disse Arden-duer og tidligere nævnte Hebberecht-duer.

Som med alt andet, der har med duer at gøre, er Anders meget ambitiøs og dynamisk og derfor foregår der hele tiden eksperimenter i avlsarbejdet af større eller mindre omfang. Derfor er også indkøbt Geerinckx duer via Flemming Friis, og de 5 originale duer har avlet fantastisk på Anders’ slag – og udmærker sig i øvrigt ved en helt fremragende kropsbygning.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.02 | 21:40

like

...
22.10 | 09:50

Tak for endnu en opdatering fra gl. dage som jeg desværre først har set i dag, jeg troede aldrig du ville flytte fra Ølsemagle men dejlig I trives godt.

...
06.03 | 16:21

tak Poul, skønt at se alle disse dejlige billeder fra dengang.
Jeg glemmer jo aldrig da jeg startede op i østersøbadet ved Rødby, dengang hjalp du mig med duer.

...
17.08 | 17:39

Rigtig godt skrevet Poul. 100 % enig. TAK.

...
Du kan lide denne side